1.Curăţă cârnaţii de pieliţă şi pune carnea într-un castron. Adaugă muştarul, ceapa tocată fin, sare şi piper după gust şi omogenizează compoziţia. Împarte amestecul de carne în 8-10 părţi.
2.Pudrează-ţi palmele cu făină şi aplatizează bila. Pune în mijloc un ou fiert şi îmbracă-l în carne, dând forma, din nou, rotundă.
3.Tăvăleşte-o apoi prin făină, ou bătut şi, la final, prin pesmet. Procedează la fel până la terminarea îngredientelor.
4.Pune toate bilele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-o la cuptor pentru 30-40 de minute sau până ouăle scoţiene au căpătat o crustă crocantă şi aurie.
5.Serveşte ouăle scoţiene cu sos de usturoi şi/sau barbeque şi salată verde.
credit foto: Thinckstock
800 g cârnaţi
8-10 ouă fierte
1 lingură cu muştar iute
1 ceapă
2 ouă
făină
pesmet
sare
piper
Adaugă comentariu