Ouăle umplute, atracția petrecerilor!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Ingrediente:
- 5-6 ouă
- 50 g unt
- 100 ml smântână
- sare
- piper
- muștar
- pătrunjel/mărar tocat
Modalitate de preparare:
- Ouăle se pun la fiert în apă rece cu puțină sare și se fierb timp de 6-7 minute după ce apa a început să clocotească.
- După acest timp se transferă ouăle într-un bol cu apă rece pentru 1 minut.
- Se curăță ouăle de coajă și se taie pe jumătate.
- Se trece cuțitul doar pe partea albușului pentru ca gălbenușul să fie scos întreg.
- Un gălbenuș se va folosi la prepararea maionezei iar restul se zdrobesc și se amestecă cu untul până când compoziția devine ca o pastă.
- Se adaugă smântâna, sare, verdeață tocată și muștar după gust.
- Folosind această compoziție se vor umple albușurile cu un șpriț.
- Decorați după bunul plac cu măsline, vedreață, ceapă sau alte ingrediente la alegere.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu