Deserturi & băuturi

(P) Cum pregătești cele mai gustoase clătite americane

Clătitele tradiționale sunt grozave, însă cele pregătite în stil american sunt mai pufoase și pot constitui un mic dejun consistent. Iar cu puțin sirop de arțar și un pumn de fructe de pădure proaspete, acestea vor fi un mic dejun nu numai consistent, ci și unul foarte delicios. Plus, sunt perfecte pentru familiile cu copii mici și mofturi la mâncare.

Clătitele americane pot fi servite însă și la brunch. În plus, pot fi servite și alături de gem sau sirop. Nu scoate din calcul nici feliile de șuncă crocante.

Iată, așadar, cum pregătești cele mai gustoase clătite americane. Primul lucru de care vei avea nevoie este o tigaie potrivită. Cele din aluminiu turnat excelează la transmiterea căldurii și se încing foarte repede. Alege una care să aibă și un strat non-stick, astfel vei evita accidentele neplăcute în care clătitele se lipesc de fundul tigăii.

Ingredientele de care vei avea nevoie:

  • 200 de grame de făină;

  • 1 lingură și jumătate de praf de copt;

  • 1 lingură de zahăr brun;

  • sare

  • 3 ouă de dimensiune mare;

  • 25 de grame de unt topit;

  • Păstrează puțin unt și pentru procesul de gătire;

  • 200 de mililitri de lapte;

  • Ulei vegetal pentru procesul de gătire.

Mod de preparare:

  1. Amestecă făina, praful de copt, zahărul brun și un pic de sare într-un bol de dimensiune mare. Fă o gaură în centrul amestecului cu ajutorul lingurii și, în mijloc, adaugă cele trei ouă. Adaugă apoi și untul topit, urmat de lapte. Cu ajutorul unei tel sau al unui mixer, amestecă toate ingredientele până obții o pastă omogenă, fără cocoloașe;

  2. Pune tigaia pe foc și unge-o cu o bucățică de unt și o linguriță de ulei. Temperatura trebuie să fie una medie. Când untul s-a topit și face bule, poți începe să pregătești clătitele. Adaugă amestecul până obții un cerc cu o rază de 8 centimetri. Nu încerca să faci mai multe clătite într-o singură tură, pentru că amestecul se va întinde puțin în timpul procesului de gătire. Așteaptă între 1 și 2 minute sau până apar mici bule de aer pe suprafața clătitelor înainte de a le întoarce pe cealaltă parte. Repetă procesul până când termini de gătit tot amestecul;

  3. Așează trei-patru clătite pe o farfurie, una peste alta, și adaugă topping-urile preferate.

Tipuri de topping:

  • Siropul de arțar este nelipsit de pe mesele americanilor care preferă clătite la micul dejun;

  • Bucățile de șuncă rumenită sunt, de asemenea, o alegere inspirată alături de clătite;

  • La fel și fulgii de ciocolată;

  • Dacă nu îți place siropul de arțar, poți folosi gem sau unt de arahide;

  • Fructele nu trebuie să lipsească nici ele. Poți alege fructe de pădure sau căpșune;

  • Dacă nu sunt servite la micul dejun, clătitele pot fi servite și alături de frișcă.

Ai făcut vreodată clătite americane? Care este secretul tău?

 

 

Sursă foto: Lopes/Pexels

Facebook Comments

Alina Neamtu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE