Home » Promo » (P) Iată diferențele majore dintre gama de echipamente bucătărie profesionale și cea de uz casnic!
Promo

(P) Iată diferențele majore dintre gama de echipamente bucătărie profesionale și cea de uz casnic!

echipamente bucatarie

Foarte multe persoane nu cunosc diferențele dintre diferitele tipuri de echipamente bucătărie folosite în scop comercial și cele utilizate în activitățile culinare casnice. Cu toate că scopul acestor dispozitive este același, rezultatele pe care le oferă pot fi diferite, precum și funcțiile și unele caracteristici funcționale. Astfel, în rândurile de mai jos, veți descoperi câteva dintre diferențele majore dintre modelele de echipamente bucatarie profesionale și cele de uz casnic.

Dimensiunile

Bucătăriile de acasă au, de regulă, mobilier modular. Astfel, majoritatea pieselor de mobilier sunt dimensionate de către producători pentru a se înscrie în dimensiunile standard. Tocmai de aceea, cele mai multe modele de frigidere, plite, cuptoare sau mașini de spălat vase de uz casnic au dimensiuni maxime de 60 x 60 centimetri (lungime x lățime).

Aceste dimensiuni sunt perfecte pentru bucătăria de acasă, întrucât necesitățile nu vor depăși capacitatea echipamentelor de bucătărie standard. Într-un cadru comercial, în schimb, volumul este mult mai mare, motiv pentru care dimensiunile gamei de echipamente special concepute sunt, în general, mai mari. Astfel, bucătarii pot găti cantități mult mai mari într-un timp mai scurt.

Calitatea

echipamente bucatarie

Echipamentele profesionale sunt întâlnite foarte rar într-un cadru casnic, iar acest fapt se datorează celor două aspecte importante: prețul și caracteristicile de funcționare. În primul rând, prețul pentru echipamente bucătărie realizate pentru uz comercial este mai mare decât cel al dispozitivelor casnice.

Chiar și atunci când vă gândiți la un set profesional de cuțite, prețul poate depăși chiar de 5 ori valoarea unui set obișnuit. Echipamentele destinate uzului comercial sunt concepute pentru utilizare intensă în fiecare zi, așadar materialele și tehnologiile implicate în fabricare sunt mai costisitoare.

În al doilea rând, pentru a oferi rezultate de calitate superioară, necesare oricărui restaurant cu pretenții, diversele echipamente bucătărie au cerințe specifice de utilizare. Astfel, unele dispozitive vor depăși capacitatea sistemului electric din cadrul locuințelor pentru a putea oferi rezultate remarcabile în activitățile culinare.

Revenind la exemplul cu setul de cuțite, un bucătar profesionist nu va putea folosi un cuțit standard de bucătărie, iar toate echipamentele comerciale sunt concepute special pentru a putea fi folosite de către profesioniști.

Funcționalitatea și durabilitatea

Echipamentele profesionale de bucătărie sunt mult mai durabile decât cele casnice, întrucât trebuie să susțină o activitate intensă în fiecare zi. Majoritatea acestor echipamente de bucătărie trebuie să gătească, de-a lungul “vieții”, mii de litri de ciorbe și supe, tone de carne și paste, zeci de mii de prăjituri și multe alte preparate culinare în cantități uriașe.

Tocmai de aceea, sunt construite folosind cele mai bune materiale, astfel încât fiecare piesă va rezista uzurii, inclusiv butoanele, mânerele, sistemele de închidere sau cele de aprindere.

Mai mult decât atât, necesitățile din cadrul unei bucătării comerciale sunt mult mai specifice, motiv pentru care diversitatea echipamentelor folosite de bucătarii profesioniști pun la dispoziție o multitudine de funcții. Cuptoarele, de exemplu, oferă posibilitatea de a regla temperatura extrem de precis și de a programa fiecare etapă a coacerii. Mixerele, blenderele și roboții de bucătărie pentru uz comercial vor avea motoare mai puternice, lame din cel mai bun material, cuve și boluri rezistente și care se curăță extrem de ușor.

Acestea sunt doar câteva dintre diferențele majore care se pot observa comparând echipamente profesionale și dispozitive de uz casnic. Dacă vreți să descoperiți o gamă largă de echipamente concepute pentru bucătăriile cu adevărat profesionale, intrați pe Fresco.ro și alegeți dispozitivele perfect potrivite pentru necesitățile dumneavoastră!

 

Sursă foto: freepik.com

Facebook Comments

Adrian Serban

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE