Intr-un castron, trece branza printr-o sita. Incorporeaza ouale batute bine cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga stafidele si coaja de lamaie si lasa la rece cateva minute.
Intinde aluatul de cozonac si taie patrate mai mari. Pe jumatate din patrate, pune cate o lingura cu gem amestecat cu nuci tocate sau migdale si pe cealalta jumatate pune cate o lingura cu amestecul de branza. Pliaza aluatul si apasa usor pe margini ca sa nu iasa umplutura.
Asaza pachetelele intr-o tava unsa cu ulei sau unt si coace-le la cuptor la foc moderat 40-45 de minute. Dupa ce s-au racorit putin, pudreaza-le cu zahar pudra din belsug.
Revista FEMEIA DE AZI
aluat de cozonac
1 borcan cu gem
100 g nuci
zahar pudra
Pentru umplutura:
500 g branza dulce
1 lamaie
100 g stafide
2 oua
2 linguri cu zahar
2 pliculete cu zahar vanilat
Adaugă comentariu