Home » Vegetarian & vegan » Pachețele de primăvară cu legume
Aperitive, salate, sosuri Vegetarian & vegan

Pachețele de primăvară cu legume

Bucură-te de arome asiatice la tine acasă, preparând aceste pachețele delicioase cu legume. Poți folosi foi de orez sau foi de plăcintă clasice, sau alege să prepari chiar tu aluatul. Oricum ar fi, succesul este garantat.

Dificultate : ușor

Timp de preparare: mediu

Ingrediente pentru aluat:

  • 150 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 150 ml apă
  • 1 linguriță ulei susan

Pentru umplutură:

  • 2 lingurițe ulei susan
  • 4 fire ceapă verde
  • 50 g muguri de bambus
  • 200 g germeni de soia
  • 150 g morcovi
  • 2 lingurițe sos de soia
  • sare
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 vârf cuțit chimen măcinat
  • 1 vârf cuțit anason

Modalitate de preparare:

  1. Pentru început se prepară aluatul și se pune făina într-un castron, se sărează ușor, se adaugă oul, apa și uleiul și se frământă un aluat elastic.
  2. Pe o planșetă presărată cu făină se întinde aluatul încet, cât se poate de subțire și se lasă pentru o jumătate de oră la rece.
  3. Se taie aluatul în dreptunghiuri mari.
  4. Se încinge uleiul într-o tigaie.
  5. Ceapa verde și mugurii de bambus se taie în felii subțiri și împreună cu germenii de soia se călesc câteva minute, se dau morcovii pe răzătoare și se adaugă la compoziția din tigaie.
  6. Se încorporează sosul de soia și se condimentează.
  7. Se ia de pe foc amestecul și se lasă să se răcească.
  8. Se distribuie umplutura  pe fiecare dreptunghi și se rulează.
  9. Se prăjesc în baie de ulei încins timp de un sfert de oră la foc mic. Dacă alegi foile de plăcintă, poți pune pachețelele la cuptor, pe foaie de copt, și să le coci timp de 15-20 de minute, după ce lea-i uns bine cu ulei.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE