Cine nu a încercat până acum ruladă de primăvară, e timpul să o prepare chiar acum.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: îndelungat
Ingrediente pentru aluat:
- 150 g făină
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 150 ml apă
- 1 linguriță ulei susan
Ingrediente pentru umplutură:
- 3 fire ceapă verde
- 1/2 ardei roșu
- 1 file piept de pui tăiat cuburi
- 2 lingurițe ulei de susan
- 50 g germeni de soia
- 50 g muguri de bambus tăiați cuburi
- 1 varză creață mică, opărită și tăiată cuburi
- 1-2 lingurițe sos de soia
- 1 linguriță sos hoisin
- 1/2 linguriță 5 condimente
- 1 praf piper Cayenne
- sare
- piper măcinat proaspăt
- 1 linguriță pătrunjel tocat
- 1 gălbenuș de ou
Modalitate de preparare:
- Pentru început se prepară aluatul și se pune făina într-un castron, se sărează ușor, se adaugă oul, apa și uleiul și se frământă un aluat elastic.
- Pe o plansetă presărată cu făină se întinde aluatul încet, cât se poate de subțire și se lasă pentru o jumătate de oră la rece.
- Se taie aluatul în dreptunghiuri.
- Ceapa verde se taie felii subțiri, iar ardeiul cuburi mici.
- Ueliul se încinge într-o togaie și se adaugă pieptul de pui.
- Se prăjește amestecând de mai mult ori.
- Se adaugă legumele, care se prăjesc cu carnea împreună timp de 20-25 de minute.
- Se adaugă sosul de soia și cel de hoisin, apoi se condimentează compoziția cu condimente, sare și piper.
- Se încorporează pătrunjelul, se ia umplutura de pe foc și se lasă să se răcească.
- Se distribuie umplutura pe dreptunghiurile din aluat și cu ajutorul gălbenușului se răsucesc în formă de ruladă.
- Se prăjesc un sfert de oră în baie de ulei.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu