Intr-o oala, incingi 3 linguri de ulei de masline si calesti orezul 3 minute, amestecand.
Torni zeama de legume, adaugi frunza de dafin si sofranul, acoperi oala si lasi orezul sa fiarba 10 minute, pana este pe jumatate fiert.
Coci ardeii in cuptorul preincalzit pana li se desprinde coaja. Ii scoti si ii pui intr-un vas cu capac, sa „transpire“. Ii cureti de coaja si de seminte si ii tai in bucati de 1,5 cm.
Oparesti rosiile, le decojesti si tai pulpa in bucati. Toci ceapa si usturoiul marunt. Rupi fasolea in bucati de 3 cm, iar prazul il tai in inele late de 1,5 cm.
Speli morcovii si ii tai felii subtiri. Intr-o tigaie pentru paella (cu peretii mai inalti si cu doua manere), pui restul de ulei sa se incinga.
Calesti ceapa si usturoiul 5 minute impreuna cu boiaua. Adaugi fasolea, prazul si morcovii si le prajesti impreuna inca 5 minute. Pui sare si piper.
Orezul pe jumatate inabusit il torni peste legume si lasi la foc potrivit inca 15 minute. Dupa 10 minute, adaugi bucatile de ardei si rosii.
Daca orezul este prea uscat, mai torni zeama de legume. La sfarsit, adaugi maslinele. Paella o aduci la masa in farfurii incalzite.
400 g orez spaniol (La Paella)
6 linguri de ulei de masline
800 ml zeama de legume
1 frunza de dafin
1 g sofran
250 g ardei gras rosu
250 g ardei gras verde
400 g rosii
100 g ceapa
5 catei de usturoi
200 g fasole verde
150 g praz
150 g morcovi
1 lingura de boia dulce
100 g masline negre
sare, piper
supa de legume
Adaugă comentariu