1.Curăță și taie mărunt ceapa. Spală, curăță și taie cubulețe ardeiul, iar ustoriul feliază-l cât mai subțire.
2.Încălzește într-o tigaie de paella jumătate din cantitatea de ulei și călește ceapa șia rdeiul timp de 5 minute, apoi adaugă roșiile. Toarnă 2 l de apă și fierbe timp de 20 de minute.
3.Pune scoicile spălate într-o tigaie și ține-le câteva minute până se deschid toate. Cele care nu se deschid, aruncă-le! Scoate carnea scoicilor, iar sucul rezultat strecoară-l și pune-l în supa înfierbântată. Sărează după gust.
4.Încălzește restul de ulei și pune calamarul tăiat fideluță și usturoiul. După 5 minute, adaugă orezul și amestecă. Toarnă deasupra supa, presară un vârf de cuțit de șofran și boiaua. Ține pe foc 10 minute.
5.Adaugă carnea de scoici, creveții decongelați, feliile de chorizo și mai ține pe foc mic 10 minute. Servește fierbinte.
500 g orez
18 creveți
600 g scoici
300 g calmar
2 cepe
300 g roșii tocate
18 felii de chorizo
1 ardei gras verde
100 ml ulei de măsline
1 linguriță cu boia de ardei
2 căței de usturoi
șofran
sare
Adaugă comentariu