Pentru fructele de padure aromate:
Amestecati fructele cu lamaia rasa, zaharul, scortisoara si lichiorul si lasati la marinat 1-2 ore.
Cand sunt gata de servire, faceti Pain Perdu:
Taiati in bucati triunghiulare cozonacul sau briosa. Bateti ouale, frisca si zaharul pudra intr-un castron. Incalziti untul intr-o tigaie la foc moderat. Inmuiati bucatile de cozonac (sau de briosa) in amestecul cu ou si prajiti-le pentru cateva minute pe fiecare parte, pana cand devin aurii si crocante. Aranjati pe 2 farfurii si presarati scortisoara.
Incalziti fructele marinate in suc propriu, intr-o tigaie mica, impreuna cu jeleul de coacaze, pana cand sucul creste, dar fructele isi pastreaza forma. Cu ajutorul unei spumiere, luati fructele din tigaie si aranjati-le pe farfurii, alaturi de Pain Perdu. Incalziti in continuare sucul fructelor din tigaie si amestecati bine pana fac un sirop gros. Turnati peste fructele din farfurie. Serviti cald cu frisca daca doriti.
2 felii mari de briosa sau cozonac
1 ou mare
4 linguri de frisca
1 lingurita de zahar pudra
30g unt, pentru prajit
scortisoara
Pentru fructele aromate:
175g fructe de padure
coaja rasa de la 1/2 lamaie
2 linguri de zahar
putina scortisoara
2 linguri de lichior de fructe
1 lingura jeleu de coacaze
Adaugă comentariu