1. Incalzeste cuptorul la 260 de grade Celsius. Pune faina, sarea si drojdia intr-un castron mare. Adauga apa calda, treptat. Amesteca pana obtii un aluat.
2. Tapeteaza suprafata de lucru cu faina si framanata aluatul timp de 10 minute pana devine elastic si omogen. Pune aluatul in castron si stropeste-l cu putin ulei. Acopera-l cu folie si lasa-l intr-un loc cald pana se dubleaza ca volum.
3. Framanta aluatul de pizza din nou, imparte-l in patru si intinde tot atatea foi potrivit de groase. Pune-le intr-o tava de copt si stropeste-le cu ulei.
4. Presara sare si pune-le la cuptor pret de 10 minute pana devin maronii si crocante.
Poza principala
500g de faina tip 650
10 g de drojdie
2 g de sare
300 ml de apa calda
Ulei de masline
Sare grunjoasa
Vrei o paine deosebita? Prepara clasicul aluat de pizza si serveste-l ca atare. Bineinteles, il poti folosi ca baza pentru pizza, diferenta fiind ca il vei pune la cuptor cu tot cu toppinguri.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu