Ideală pentru o gustare, alături de o salată sau o supă cremă, această pâine este extrem de gustoasă.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 12 felii
Ingrediente:
- 500 g făină albă
- 7 g drojdie la plic
- 1 linguriță sare
- 2 lingurițe ulei măsline
- 1 linguriță miere lichidă
- 2 căței de usturoi, presați
- 25 g unt
- 100 g brânză cheddar, ras
- 1 mână frunze cimbru
Modalitate de preparare:
- Se amestecă făina, drojdia și sarea într-un castron mare.
- Se amestecă 300 ml apă fierbinte cu ulei și miere într-o cană, apoi se toarnă în amestecul uscat, amestecând tot timpul pentru a face un aluat moale.
- Se rotește aluatul pe o suprafata presarată cu faină, apoi se frământă timp de 5 minute, până când aluatul nu se mai simte lipicios. Dacă mai este necesar se mai poate presăra făină.
- Acum se modelează pentru a se potrivi cu tava pregătită.
- Se amestecă usturoiul cu untul, apoi se toarnă peste aluat.
- Se presară branza și cimbrul.
- Se acoperă pâinea cu folie ușor unsă cu ulei, apoi se lasă într-un loc cald să crească timp de 40 de minute.
- Se încălzește cuptorul la 200 ° C .
- Se îndepărtează folia, apoi se coace pâinea timp de 30 minute, până când prinde o culoare aurie.
- Se lasă să se răcească timp de 10 minute, apoi se taie în 12 bucăți și se servește.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu