Home » Aperitive, salate, sosuri » Pâine cu brânză și usturoi
Aperitive, salate, sosuri

Pâine cu brânză și usturoi

Ideală pentru o gustare, alături de o salată sau o supă cremă, această pâine este extrem de gustoasă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 12 felii

Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 7 g drojdie la plic
  • 1 linguriță sare
  • 2 lingurițe ulei măsline
  • 1 linguriță miere lichidă
  • 2 căței de usturoi, presați
  • 25 g unt
  • 100 g brânză cheddar, ras
  • 1 mână frunze cimbru

Modalitate de preparare:

  1. Se amestecă făina, drojdia și sarea într-un castron mare.
  2. Se amestecă 300 ml apă fierbinte cu ulei și miere într-o cană, apoi se toarnă în amestecul uscat, amestecând tot timpul pentru a face un aluat moale.
  3. Se rotește aluatul pe o suprafata presarată cu faină, apoi se frământă timp de 5 minute, până când aluatul nu se mai simte lipicios. Dacă mai este necesar se mai poate presăra făină.
  4. Acum se modelează pentru a se potrivi cu tava pregătită.
  5. Se amestecă usturoiul cu untul, apoi se toarnă peste aluat.
  6. Se presară branza și cimbrul.
  7. Se acoperă pâinea cu folie ușor unsă cu ulei, apoi se lasă într-un loc cald să crească timp de 40 de minute.
  8. Se încălzește cuptorul la 200 ° C .
  9. Se îndepărtează folia, apoi se coace pâinea timp de 30 minute, până când prinde o culoare aurie.
  10. Se lasă să se răcească timp de 10 minute, apoi se taie în 12 bucăți și se servește.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.