1. Într-un vas încăpător, amestecă făina cernută cu drojdia și sarea. Încorporează 360 ml de apă călduță și amestecă până ce aluatul capătă consistență si devine lipicios. Acoperă cu folie și lasă 18-24 de ore la temperatura camerei.
2. Aluatul este gata când a făcut la suprafață multe bule. Înfăinează suprafața de lucru, pune aluatul de paine și presară brânza. Frământă de câteva ori, acoperă-l cu un prosop de bumbac și lasă-l să crească 1-2 ore.
3. Acoperă și coace pâinicile 25-30 de minute în forme unse și tapetate cu făină, apoi 10-15 minute fără capac, până ce paine cu branza capata o crustă aurie.
Poza principala
Galerie foto
360 g făină
1/4 linguriță cu drojdie uscată
1 linguriță cu sare
100 g brânză ceddar/Gouda/telemea
Painea cu branza transforma orice mic-dejun intr-un festin.
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu