1. Cerne faina într-un vas mai adânc și adauga drojdia, sarea fi na și rozmarinul uscat. Amesteca- le și fa o adâncitura în mijloc.
2. Amesteca apa cu trei linguri cu ulei și toarna peste ingredientele uscate. Amesteca mai întâi cu o lingura de lemn, apoi framânta cu mâinile pâna ce capata consistenta unui aluat.
3. Așaza aluatul de paine pe o suprafata unsa cu o lingura cu ulei și încorporeaza uleiul ramas. Framânta 10-15 minute, apoi pune aluatul într-un vas, la loc caldut, acoperit cu un șervet curat, pentru 45 de minute sau pâna ce își dubleaza volumul.
4. Pune aluatul de pâine, fara sa-l framânti, într-o tava de cozonac (sau chec) nonaderenta unsa cu ulei. Feliaza cartofi i într-un castron, stropește-i cu foarte putin ulei și amesteca.
5. Cu un cutit foarte ascutit, cresteaza aluatul și pune feliile de cartof în fi ecare fanta împreuna cu câte o crenguta de rozmarin.
6. Acopera cu un șervet și lasa la crescut o ora. Presara deasupra sare de mare și baga în cuptorul înfierbântat aceasta paine de casa cu cartofi pentru 40 de minute. Taie pâinea numai dupa ce s-a racorit.
Truc. Alege cartofi cu coaja rosie! Nu se sfarâma si se taie mult mai usor.
600 g faina
2 pliculețe cu drojdie uscata
310 ml apa
5 linguri cu ulei de masline
2 cartofi
1 lingurița cu sare
1 lingurița cu rozmarin uscat
3 fire de rozmarin
ulei pentru uns
Adaugă comentariu