Home » Pâine de casa cu cartofi

Pâine de casa cu cartofi

 

1. Cerne faina într-un vas mai adânc și adauga drojdia, sarea fi na și rozmarinul uscat. Amesteca- le și fa o adâncitura în mijloc.

2. Amesteca apa cu trei linguri cu ulei și toarna peste ingredientele uscate. Amesteca mai întâi cu o lingura de lemn, apoi framânta cu mâinile pâna ce capata consistenta unui aluat.

3. Așaza aluatul de paine pe o suprafata unsa cu o lingura cu ulei și încorporeaza uleiul ramas. Framânta 10-15 minute, apoi pune aluatul într-un vas, la loc caldut, acoperit cu un șervet curat, pentru 45 de minute sau pâna ce își dubleaza volumul.

4. Pune aluatul de pâine, fara sa-l framânti, într-o tava de cozonac (sau chec) nonaderenta unsa cu ulei. Feliaza cartofi i într-un castron, stropește-i cu foarte putin ulei și amesteca.

5. Cu un cutit foarte ascutit, cresteaza aluatul și pune feliile de cartof în fi ecare fanta împreuna cu câte o crenguta de rozmarin.

6. Acopera cu un șervet și lasa la crescut o ora. Presara deasupra sare de mare și baga în cuptorul înfierbântat aceasta paine de casa cu cartofi pentru 40 de minute. Taie pâinea numai dupa ce s-a racorit.

Truc. Alege cartofi cu coaja rosie! Nu se sfarâma si se taie mult mai usor.

 Paine cu masline

Foccacia cu pere, blue cheese si nuci

Poza principala

colorise_016980_002_mica.jpg

600 g faina

2 pliculețe cu drojdie uscata

310 ml apa

5 linguri cu ulei de masline

2 cartofi

1 lingurița cu sare

1 lingurița cu rozmarin uscat

3 fire de rozmarin

ulei pentru uns

 

Pâine cu șuncă și ierburi

Pâinea cu cartofi este gustoasa și hranitoare, binevenita pentru orice membru al familiei.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.