1. Pune lintea într-o oală. Umple cu apă, sărează și lasă la fiert. Dă deoparte o treime din cantitate după ce fierbe 3 minute. Pune lintea într-o strecurătoare sub un jet de apă rece, apoi lasă la scurs. Fierbe restul de linte 10-15 minute până se înmoaie. Clătește și lasă la scurs.
2. Toacă mărunt ciupercile. Încinge uleiul și călește ciupercile cu cimbru timp de 10 minute până se înmoaie. Adaugă prazul tocat fin. Ia de pe foc.
3. Înmoaie în smântână pâinea prăjită.
4. Pune toată lintea într-un bol, încorporează ciupercile, pâinea, ouăle, brânza rasă și pătrunjelul. Potrivește de sare și amestecă.
5. Unge tava de copt cu unt, presară pesmet și toarnă amestecul de linte. Pune tava într-o altă tavă umplută cu apă și coace painea cu linte 45 de minute la 170°C sau pana trece testul scobitorii.
6. Lasă un sfert de oră la răcit în tava cu apă înainte să scoți pâinea cu linte și să o feliezi.
credit foto si text: Photoland/Profimedia
Stiai? Lintea este bogată în calciu, mineral esențial pentru sănătatea inimii! Dintre toate, cea roșie fierbe cel mai repede – e gata în maximum 20 de minute!
220 g linte roșie
150 g ciuperci proaspete
2 linguri ulei
1 linguriță de cimbru
100 g praz
2 felii de pâine prăjită
100 ml smântână
2 ouă
80 g brânză moale
70 g brânză cheddar
2 linguri de pătrunjel tocat
Sare
Unt
Pesmet
Adaugă comentariu