1: Pune faina intr-un castron mare, fa o adancitura in mijloc si toarna apa, adauga drojdia, zaharul si sarea si amesteca bine cu o lingura de lemn. Framanta incet, cu mana, pana cand aluatul capata consistenta. Incorporeaza treptat si uleiul.
2: Mai framanta aluatul 4-5 minute, cu mai multa putere, pana cand devine fin si elastic. Acopera cu un servet si lasa sa creasca in jur de o jumatate de ora, pana isi dubleaza volumul.
Paine de casa cu fructe uscate
3: Intinde aluatul de paine de casa si presara ierburile, impacheteaza-l si framanta-l din nou. Unge o tava cu ulei, tapeteaz-o cu faina si pune aluatul intins (mai gros), de marimea tavii, si indeasa in el, din loc in loc, maslinele, tinute o ora in ulei de masline. Unge painea de casa cu putin ulei si da la cuptor pentru 25 de minute.
Revista FEMEIA DE AZI
1 kg faina
625 ml apa calda
30 g drojdie proaspata
2 linguri cu zahar
1 lingurita cu sare
1 lingura cu ulei de masline
250 g masline verzi fara samburi
2 linguri cu ierburi uscate: cimbru, rozmarin, busuioc (in parti egale)
ulei
Adaugă comentariu