- Încingeți cuptorul la 225 de grade și pregătiți recipientele pentru pâine. Din aceeași cantitate de compoziție se pot obține 12 brioșe.
- Într-un bol mare combinați făina, praful de copt, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu, sarea, ghimbirul și nucșoara.
- Amestecați ingredientele cu un tel.
- Într-un alt vas mic, amestecați stafidele cu 1 lingură de făină pentru a evita lipirea între ele.
- Adăugați peste făină morcovul ras, stafidele amestecate cu făină, nucile tocate fin și restul ingredientelor uscate.
- Într-un alt bol, combinați siropul de arțar împreună cu uleiul și amestecați cu un tel.
- Adăugați ouăle, iaurtul și extractul de vanilie, continuând să amestecați.
- În cazul în care uleiul de cocos se solidifică la contactul cu ingredientele reci, puteți plasa bolul pentur câteva secunde în cuptorul cu microunde.
- Încorporați ingredientele umede peste cele uscate și amestecați cu 1 lingură de lemn pentru a combina ingredientele.
- Plasați compoziția în formele de chec sau brioșe, presărați pe deasupra zahărul brut și introduceți în cuptor pentru 15 minute sau până când sunt ușor aurii în partea de sus și se trece testul cu scobitoarea.
- Lăsați să se răcească 10-15 minute înainte de a scoate din tavă.
Credit Foto: 123 RF
Poza principala
- 218 g făină
- 1 1/2 lingurite praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță ghimbir
- 1/4 linguriță nucșoară
- 180 g morcov ras
- 65 g nuci tocate
- 50 g stafide
- 80 ml ulei de cocos topit
- 100 ml sirop arțar
- 2 ouă la temperatura camerei
- 280 g iaurt grecesc
- 1 linguriță extract vanilie
- 1 linguriță zahăr brut
Vă facem o invitație cu gust care să vă însoțească atât la micul dejun cât și la masa de prânz.
Numar de portii
12 portii
Facebook Comments
Adaugă comentariu