1. Intr-un vas cerneti faina si sarea.
2. Topiti untul intr-o craticioara.
3. Dizolvati drojdia in 50 ml de lapte caldut. Turnati peste faina si adaugati untul topit.
4. Amestecati totul si framantati pentru 8-10 minute pentru a obtine un aluat elastic si nelipicios. Lasati aluatul de paine la crescut, intr-un vas acoperit, pentru 30 de minute.
5. Pe o suprafata cu putina faina intindeti cu un sucitor aluatul si presarati desupra nucile.
6. Rulati aluatul de paine de casa intr-un sul pe care il puneti la crescut intr-un vas acoperit timp de 30 de minute.
7. Din acest aluat rulati doua sfere de aluat pe care, dupa modelare, le lasati la crescut, direct in tava de copt, pe o foaie de copt, timp de 30 de minute.
8. Intre timp, incalziti cuptorul la 220 C.
9. Coaceti cele doua paini la 220C pentru 35-40 de minute. Inainte de coacere, faceti o crestatura in x pe suprafata fiecarei paini. Raciti painile inainte de servire.
Reteta cu drag de la Transilvania Fest, festival itinerant de cultura si mancare
Blaj, 29-31 iulie 2011
www.transilvaniafest.com
360g faina integrala
100 g faina alba
20 g drojdie
280 g lapte
8 ml sare
50 g unt
15 ml zahar brun
200 g nuci
Adaugă comentariu