- Preîncălziți cuptorul la 250 de grade Celsius.
- Într-un castron mai mare, amestecați uleiul împreună cu mierea de albine.
- Adăugați ouăle și continuați să amestecați foarte bine.
- Încorporați piureul de dovleac și vanilia.
- Adăugați scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și enibaharul.
- Turnați făina și omogenizați.
- Dizolvați bicarbonatul de sodiu în apa fierbinte și turnați lichidul peste compoziția formată.
- Turnați aluatul într-o tavă de chec, presărați un ăraf de scorțișoară și nivelați cu ajutorul unui cuțit.
- Coaceți pâinea pentru 60-65 de minute.
- Aceasta este gata atunci când trece testul cu scorțișoara.
- Lăsați pâinea în tavă pentru 5 minute pentru a se răcori, apoi 30 de minute înainte de a fi tăiată.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 70 g ulei cocos
- 170 g miere albine
- 2 ouă
- 230 g piure dovleac
- 1 linguriță extract vanilie
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță ghimbir
- 1/4 linguriță nucșoară
- 1/4 linguriță enibahar
- 220 g făină grâu
- 1 linguriță bicrbonat sodiu
- 60 ml apă fierbinte
O rețetă pe care nu o vei putea refuza, pâinea cu dovleac, perfectă pentru micul dejun sau o gustare între mese.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments
Adaugă comentariu