Vrei să prepari o pâine delicioasă fără gluten? Iată o idee cu cele mai cunoscute superalimente: quinoa și semințe de chia.
Dificultate: mediu
Timp de preparare: rapid
Porții: 10 (1 pâine)
Ingrediente
- 300 g quinoa
- 60 g semințe de chia
- 250 ml apă (125 ml se folosesc pentru a hidtrata semințele de chia)
- 60 ml ulei măsline
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- sucul de la 1/2 lămâie
Modalitate de preparare
Se înmoaie quinoa în multă apă rece peste noapte și se lasă la frigider.
Se înmoaie semințe de chia în 125 ml apă pentru a căpăta consistența unui gel – acest lucru se poate face peste noapte la fel de bine.
Se încălzește cuptorul la 160 ° C.
Se scurge quinoa și se spală foarte bine printr-o sită. Se scurge foarte bine de excesul de apă.
Se pune quinoa într-un procesor de alimente.
Adaugați gelul de chia, restul cantității de apă, uleiul de măsline, bicarbonatul de sodiu, sarea de mare și sucul de lămâie.
Se amestecă timp de 3 minute. Mixul de pâine ar trebui să semene cu o consistență de aluat.
Transferați cu lingura într-o tavă de pâine tapetată cu hârtie de copt pe toate laturile și baza.
Se dă la cuptor timp de 1 oră și jumătate.
Se scoate din cuptor și se răcește timp de 30 de minute în staniu în tavă, apoi se scoate și se răcească complet pe un raft.
Pâinea ar trebui să fie ușor umedă în mijloc și crocantă la exterior. Se răcește complet înainte de a mânca.
Se servește felii.
Foarte delicioasă dacă este ușor prăjită într-o tigaie.
Poftă bună!
Citește și: Cum se gătește quinoa, superalimentul fără gluten
Citește și: 5 moduri în care poți folosi semințe de chia, în bucătărie, dar și în afara sa
Sursă foto: 123RF
Adaugă comentariu