1. Ungeti o forma de cozonac de aprox. 23×12 cm cu ulei si tapetati-o cu hartie de copt.
2. Amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Adaugati zaharul.
3. Bateti ouale, avocado-ul si laptele impreuna, adaugandu-le apoi ingredientelor uscate.
4. Amestecati nucile pecan (sau nuci obisnuite) in mixtura obtinuta si turnati in forma pentru cozonac. Coaceti pentru 45-60 min. la 180 de grade.
Poza principala
Galerie foto
500 g faina
7,5 g praf de copt
2,5 g bicarbonat de sodiu
2,5 g sare
180 g zahar
2 oua
125 g avocado, pasat
250 g lapte batut
125 g nuci pecan maruntite (sau nuci trase in tigaie)
Daca te-ai hotarat sa prepari acesta reteta cu pulpa de avocado in loc de unt sau margarina, pe langa gustul delicios mai obtii un avantaj: mai putine calorii.
Facebook Comments
Adaugă comentariu