1. Amesteca 360 g de faina cu sarea, drojdia, oregano, pudra de usturoi, busuiocul și rozmarinul.
2. Încinge uleiul și adauga roșiile pasate, sucul de roșii și amesteca. Când fierbe, adauga ingredientele uscate de mai sus și amesteca.
3. Toarna compoziția peste restul de faina și framânta pâna ce aluatul de paine devine elastic.
4. Lasa-l la dospit o ora. Împarte aluatul în doua bucati, așazale în tavi unse cu ulei și lasa-le sa creasca o jumatate de ora.
5. Coace-le 35-40 de minute. Scoate pâinea de casa cu rosii din tava și las-o sa se raceasca înainte de a o felia.
720 g faina
300 g rosii
125 ml suc de rosii
3 linguri cu zahar
2 pliculețe cu drojdie uscata
1/2 linguriță cu usturoi sub forma de praf
1/2 linguriță cu busuioc uscat
3/4 linguriță cu oregano
1/4 linguriță cu rozmarin uscat
2 linguri cu ulei de masline
1 lingurița cu sare
[…] O reteta la indemana gasiti aici. […]