Pâine de casă pufoasă

1. Cerne făina într-un castron încăpător și fă o gropiță în mijlocul ei. Freacă drojdia cu zahărul și diluează cu jumătate din cantitatea de apă. Lasă la cald pentrui 10 minute.

2. Toarnă apa cu drojdia peste făină, în gropiță, și mai lasă 10 minute. Începe și frământă ușor, adăugând treptat restul de apă, ulei și sare. 

3. Când aluatul se desprinde de pe marginile castronului, e semn că ai frământat destul, presară cu puțină făină deasupra și acoperă cu un șervet de bumbac. Lasă să crească 60-75 de minute, într-un loc ferit de curent, la caldură.

4. Împarte aluatul în două, dă-le formă rotundă și pune-le în forme de copt rotunde, tapetate cu hârtie de copt. Acoperă-le și mai lasă-le să crească jumătate de oră. 

6. Unge-le cu ou bătut și dă-le la cuptorul încins pentru 30-35 de minute.

 

Sugestie. După ce ai uns aluatul cu ou bătut, presară deasupra semințe de tot felul. 

 

Pâine de casă

Poza principala

paine_mica.jpg

800 g făină

drojdie proaspătă (cât o nucă)

1 linguriță cu zahăr

1 ou

5 linguri cu ulei de măsline

450 ml apă călduță

sare

 

Pâine de casă cu roșii

Pâinea de casă pufoasă este piatra de încercare a oricărei gospodine.
Numar de portii
2 paini rotunde
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE