Home » Pâine de casă

Pâine de casă

1. Cerne făina într-un castron și amestec-o ușor cu drojdia. Fă în mijloc o adâncitură și toarnă apa călduţă, uleiul, zahărul și un praf de sare.

2. Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat elastic. Acoperă cu un șervet curat și lasă la crescut, la temperatura camerei, aproximativ 40 de minute.

3. Răstoarnă coca de paine pe masa de lucru pudrată cu făină și dă-i forma dorită. Așaz-o întro tavă unsă cu ulei, acoperă și lasă la crescut 20 de minute. Coace painea de casa la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.

Truc. Pentru a prinde o crustă crocantă, înainte de coacere, unge aceasta pâine de casa cu puţină apă rece și pudreaz-o cu făină.

 

Pâine cu cartofi

Poza principala

paine_mica.jpg

400 făină

250 ml apă

4 linguri cu ulei

7 g drojdie

1 linguriţă cu zahăr

sare

 

Pâine de casă cu roșii

Reteta clasica de paine de casa, crescuta bine in cuptor si cu miros ispititor.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE