1. Cerne făina într-un castron și amestec-o ușor cu drojdia. Fă în mijloc o adâncitură și toarnă apa călduţă, uleiul, zahărul și un praf de sare.
2. Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat elastic. Acoperă cu un șervet curat și lasă la crescut, la temperatura camerei, aproximativ 40 de minute.
3. Răstoarnă coca de paine pe masa de lucru pudrată cu făină și dă-i forma dorită. Așaz-o întro tavă unsă cu ulei, acoperă și lasă la crescut 20 de minute. Coace painea de casa la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.
Truc. Pentru a prinde o crustă crocantă, înainte de coacere, unge aceasta pâine de casa cu puţină apă rece și pudreaz-o cu făină.
Poza principala
Galerie foto
Reteta clasica de paine de casa, crescuta bine in cuptor si cu miros ispititor.
Facebook Comments
Adaugă comentariu