1.Încălzește laptele, dar fără să-l lași să fiarbă. Dă deoparte și adaugă zahărul, untul și sarea. Amestecă și lasă deoparte până amestecul devine călduț.
2.Dizolvă drojdia în apa călduță. Adaugă amestecul de lapte călduț, ouăle și vanilia, amestecă și încorporează 360 g de făină cernută. Frământă cu nădejde, apoi încorporează stafidele (eventual înmuiate în apă călduță pentru câteva minute), rahatul tăiat cubulețe (și tăvălite prin zahăr pudră sau făină) și restul de făină adăugată treptat, până aluatul devine elastic și puțin lipicios. Lasă să crească o oră.
3.Întinde aluatul cu mâinile, rulează-l și taie felii potrivite. Așază fiecare rulou într-o formă de copt cu pereți detașabili tapetată cu hârtie de copt și mai lasă să crească jumătate de oră.
4.Unge pâinea formată cu ou bătut și coace pentru 30-40 de minute sau până pâinea dulce cu stafide capătă o culoare rumenă.
660 g făină
250 ml lapte
125 g unt
200 g zahăr
2 pachețele cu drojdie uscată
65 ml lapte apă călduță
2 ouă mari + 1 ou pentru uns
100 g stafide aurii
100 g rahat colorat
esență de vanilie
½ linguriță cu sare
Adaugă comentariu