Pâine dulce cu stafide

1.Încălzește laptele, dar fără să-l lași să fiarbă. Dă deoparte și adaugă zahărul, untul și sarea. Amestecă și lasă deoparte până amestecul devine călduț.

2.Dizolvă drojdia în apa călduță. Adaugă amestecul de lapte călduț, ouăle și vanilia, amestecă și încorporează 360 g de făină cernută. Frământă cu nădejde, apoi încorporează stafidele (eventual înmuiate în apă călduță pentru câteva minute), rahatul tăiat cubulețe (și tăvălite prin zahăr pudră sau făină) și restul de făină adăugată treptat, până aluatul devine elastic și puțin lipicios. Lasă să crească o oră.

3.Întinde aluatul cu mâinile, rulează-l și taie felii potrivite. Așază fiecare rulou într-o formă de copt cu pereți detașabili tapetată cu hârtie de copt și mai lasă să crească jumătate de oră. 

4.Unge pâinea formată cu ou bătut și coace pentru 30-40 de minute sau până pâinea dulce cu stafide capătă o culoare rumenă.

 

Budinca de paine si unt

Poza principala

paine_dulce_fotolia_62125443_subscription_xl-c_whiteaster_-_fotolia.com_mica.jpg

660 g făină

250 ml lapte

125 g unt

200 g zahăr

2 pachețele cu drojdie uscată

65 ml lapte apă călduță

2 ouă mari + 1 ou pentru uns

100 g stafide aurii

100 g rahat colorat

esență de vanilie

½ linguriță cu sare

 

Paine taraneasca umpluta cu salata de carnati si branza

Delicioasă la micul-dejun, dar nici la o gustare nu e de refuzat!
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE