Fie că obișnuiești sau nu să prepari pâine de casă, această rețetă este obligatorie.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 1 pâine
Ingrediente:
- 250 g făină albă
- 250 g făină integrală
- 100 g terci de ovăz
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță sare
- 25 g unt
- 500 g lapte bătut
Modalitate de preparare:
- Se incalzește cuptorul la 200 ° C și pudrați cu făină o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Se amestecă ingredientele uscate într-un castron mare, apoi se freacă untul.
- Se toarnă laptele bătut și se amestecă rapid, apoi se modelează aluatul foarte ușor cu vârful degetelor.
- Se formează o pâine plată, rotundă având dimensiune de 20 cm.
- Puneți pâinea pe foaia de copt și coaceți timp de 30-35 de minute, până când partea de jos a pâinii sună gol la interior când este atinsă.
- Se transferă pe un tocător, se acoperă cu un prosop curat (acest lucru păstrează frumos crusta) și se lasă să se răcească.
- Pentru a servi, se sparge în sferturi, apoi se rupe sau se taie fiecare sfert în jumătate pentru a face 8 felii – sau pur și simplu se feliază clasic.
- Se servește proaspătă.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Ce înseamnă „100 g terci de ovăz”? Adică se prepară separat un terci de ovăz? Dacă da, după ce rețetă, cu ce cantități? Și când se adaugă la prepararea pânii, că nu e „ingredient uscat”, iar în altă parte nu mai apare în rețetă? Se pune cald sau rece?