Home » Aperitive, salate, sosuri » Pâine irlandeză (irish bread)
Aperitive, salate, sosuri

Pâine irlandeză (irish bread)

Fie că obișnuiești sau nu să prepari pâine de casă, această rețetă este obligatorie.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 1 pâine

Ingrediente:

  • 250 g făină albă
  • 250 g făină integrală
  • 100 g terci de ovăz
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță sare
  • 25 g unt
  • 500 g lapte bătut

Modalitate de preparare:

  1. Se incalzește cuptorul la 200 ° C și pudrați cu făină o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  2. Se amestecă ingredientele uscate într-un castron mare, apoi se freacă untul.
  3. Se toarnă laptele bătut și se amestecă rapid,  apoi se modelează aluatul foarte ușor cu vârful degetelor.
  4. Se formează o pâine plată, rotundă având dimensiune de 20 cm.
  5. Puneți pâinea pe foaia de copt și coaceți timp de 30-35 de minute, până când partea de jos a pâinii sună gol la interior când este atinsă.
  6. Se transferă pe un tocător, se acoperă cu un prosop curat (acest lucru păstrează frumos crusta) și se lasă să se răcească.
  7. Pentru a servi, se sparge în sferturi, apoi se rupe sau se taie fiecare sfert în jumătate pentru a face 8 felii – sau pur și simplu se feliază clasic.
  8. Se servește proaspătă.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Ce înseamnă „100 g terci de ovăz”? Adică se prepară separat un terci de ovăz? Dacă da, după ce rețetă, cu ce cantități? Și când se adaugă la prepararea pânii, că nu e „ingredient uscat”, iar în altă parte nu mai apare în rețetă? Se pune cald sau rece?