Combină ingredientele uscate (semintele de in si fulgii de grau) într-un castron încăpător.Toarnă apa treptat, cât să se formeze o compoziție cremoasă.
Toarnă aluatul în șase cutii de conservă (poți folosi cutii goale de la conservele de roșii) unse cu puțin ulei. Nu umple conservele mai mult de două treimi.
Acoperă cu o folie alimentară și un prosop încălzit și lasă să crească la loc cald pentru 50 de minute. Apoi, cu coada unei linguri împinge aluatul, presând foarte ușor, înapoi în conservă.
Dă în cuptorul încins pentru 40 de minute, la 1800 C, apoi redu intensitatea la 1500 C și mai coace 20 de minute sau până pâinicile cu seminte de in devin aurii la suprafață.
Lasă să se răcească în forme pentru câteva minute, scoate pâinicile din cutii și mai dă-le în cuptorul încins pentru 5 minute, cât să se formeze o crustă crocantă. Feliază doar după ce s-au răcorit și servește-le cu unt.
480 g făină integrală
280 g făină albă
10 g drojdie uscată
155 g semințe de in
40 g fulgi de grâu
2 lingurițe cu sare
4 lingurițe cu zahăr
1 – 1,5 l apă caldă
Adaugă comentariu