1. Pentru aluat, cerne făina întrun castron, adaugă drojdia, un praf de sare și zahărul. Toarnă uleiul și apa și frământă până ce aluatul devine omogen. Lasă-l să crească o oră, acoperit.
2. Adaugă în aluat roșiile și ceapa tocate mărunt, iar dacă-ţi place, pune o lingură din uleiul de la roșii. Rupe bucăţi din aluat și umple până la jumătate formele de brioșă, unse cu ulei și tapetate cu făină.
3. Așază pe fiecare câte o linguriţă cu brânză de burduf. Acoperă cu restul de aluat dat pe răzătoarea mare. Presară cubuleţe de ardei gras și roșie și lasă-le să crească un sfert de oră.
4. Coace la cuptor vreo 30 de minute. Servește-le cât sunt calde, cu cașcaval sau parmezan ras.
Sugestie. Adaugă în umplutură măsline feliate (negre sau kalamata) ori prepar-o mai picantă (înlocuiește ardeiul gras cu unul iute). Iar pâinicile rămase, învelește-le într-un prosop de bumbac pentru a nu se usca prea tare.
250 g făină
1/2 plic drojdie uscată (de10 g)
1 linguriță rasă cu zahăr
140 ml apă călduţă
3 roşii uscate în ulei
1 fir de ceapă verde
1 lingură cu ulei
Pentru umplutură:
200 g brânză de burduf
2 roşii
1 ardei gras
200 g caşcaval
1 lingură cu făină
ulei
Adaugă comentariu