Home » Pâinici cu roșii

Pâinici cu roșii

1. Pentru aluat, cerne făina întrun castron, adaugă drojdia, un praf de sare și zahărul. Toarnă uleiul și apa și frământă până ce aluatul devine omogen. Lasă-l să crească o oră, acoperit.

2. Adaugă în aluat roșiile și ceapa tocate mărunt, iar dacă-ţi place, pune o lingură din uleiul de la roșii. Rupe bucăţi din aluat și umple până la jumătate formele de brioșă, unse cu ulei și tapetate cu făină.

3. Așază pe fiecare câte o linguriţă cu brânză de burduf. Acoperă cu restul de aluat dat pe răzătoarea mare. Presară cubuleţe de ardei gras și roșie și lasă-le să crească un sfert de oră.

4. Coace la cuptor vreo 30 de minute. Servește-le cât sunt calde, cu cașcaval sau parmezan ras.

 

Sugestie. Adaugă în umplutură măsline feliate (negre sau kalamata) ori prepar-o mai picantă (înlocuiește ardeiul gras cu unul iute). Iar pâinicile rămase, învelește-le într-un prosop de bumbac pentru a nu se usca prea tare.

 

Brioșe-turnuleț

Poza principala

painici_cu_rosii_mici.jpg

250 g făină

1/2 plic drojdie uscată (de10 g)

1 linguriță rasă cu zahăr

140 ml apă călduţă

3 roşii uscate în ulei

1 fir de ceapă verde

1 lingură cu ulei

 

Pentru umplutură:

200 g brânză de burduf

2 roşii

1 ardei gras

200 g caşcaval

1 lingură cu făină

ulei

 

Brioșe cu măsline

Pâinicile cu roșii sunt potrivite pentru toţi ai casei, uşor de preparat, aromate şi teribil de gustoase.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE