Pâinici cu roșii

1. Pentru aluat, cerne făina întrun castron, adaugă drojdia, un praf de sare și zahărul. Toarnă uleiul și apa și frământă până ce aluatul devine omogen. Lasă-l să crească o oră, acoperit.

2. Adaugă în aluat roșiile și ceapa tocate mărunt, iar dacă-ţi place, pune o lingură din uleiul de la roșii. Rupe bucăţi din aluat și umple până la jumătate formele de brioșă, unse cu ulei și tapetate cu făină.

3. Așază pe fiecare câte o linguriţă cu brânză de burduf. Acoperă cu restul de aluat dat pe răzătoarea mare. Presară cubuleţe de ardei gras și roșie și lasă-le să crească un sfert de oră.

4. Coace la cuptor vreo 30 de minute. Servește-le cât sunt calde, cu cașcaval sau parmezan ras.

 

Sugestie. Adaugă în umplutură măsline feliate (negre sau kalamata) ori prepar-o mai picantă (înlocuiește ardeiul gras cu unul iute). Iar pâinicile rămase, învelește-le într-un prosop de bumbac pentru a nu se usca prea tare.

 

Brioșe-turnuleț

Poza principala

painici_cu_rosii_mici.jpg

250 g făină

1/2 plic drojdie uscată (de10 g)

1 linguriță rasă cu zahăr

140 ml apă călduţă

3 roşii uscate în ulei

1 fir de ceapă verde

1 lingură cu ulei

 

Pentru umplutură:

200 g brânză de burduf

2 roşii

1 ardei gras

200 g caşcaval

1 lingură cu făină

ulei

 

Brioșe cu măsline

Pâinicile cu roșii sunt potrivite pentru toţi ai casei, uşor de preparat, aromate şi teribil de gustoase.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE