1. Pentru aluat, amestecă brânza cu untul, un praf de cimbru și unul de sare și încorporează treptat făina cernută. Frământă zece minute, până ce aluatul devine omogen. Învelește-l în folie și lasă-l la rece de seara până dimineaţa.
2. Pentru umplutură, călește în puţin ulei ceapa tocată mărunt. Adaugă ciupercile tăiate mărunt (sau date prin mașina de tocat), pune un praf de sare și piper, acoperă și lasă să scadă la foc mic.
3. Când ciupercile s-au înmuiat, dă tigaia deoparte și adaugă verdeţurile tocate foarte mărunt. Lasă acoperit ca să se întrepătrundă aromele. Întinde aluatul într-o foaie subţire. Presară cașcavalul ras pe toată suprafaţa și apoi întinde compoziţia de ciuperci și verdeţuri.
4. Rulează foaia dinspre margini spre mijloc. Cu o aţă, taie felii de grosimea unui deget și așază palmierii formaţi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-i cu lapte și coace-i la foc potrivit 10-15 minute sau până ce se auresc frumos.
TRUC. Dacă nu ai timp să lași aluatul la dospit peste noapte, grăbește procesul de fermentare ţinându-l la loc călduţ, în apropierea unei surse de căldură. În 3-4 ore, după ce și-a mărit volumul (datorită gazelor dezvoltate de brânza de vaci), poţi lucra aluatul in forma de palmieri fără grijă.
250 g făină
250 g unt moale
250 g brânză de vaci
cimbru uscat
sare
pentru umplutură:
2 cutii cu ciuperci
100 g caşcaval
2 cepe
lapte
pătrunjel
mărar
cimbru uscat
sare
piper
ulei
Adaugă comentariu