- Așezați merele, perele, curmalele, batonul de scoțișoară, portocalele și sucul de portocale într-o cratiță cu 1 lingură de apă.
- Gătiți pentru 15-20 minute, timp în care fructele se vor înmuia iar sucul se va îngroșa.
- Într-un bol amestecați semințele de la păstaia de vanilie cu iaurtul grecesc și lăsați deoparte.
- Într-un castron mai mare adăugați făina cernută împreună cu praful de copt.
- Într-un alt recipient amestecați gălbenușurile de ou, laptele și ricotta și amestecați până se omogenizează.
- Turnați amestecul obținut peste făină, amestecând ușor.
- Încorporați apoi albușurile bătute spumă, în două reprize.
- Încingeți o tigaie pentru clătite și adăugați pe rând câte un polonic mic de compoziție.
- Veți obține 12 clătite.
- Mențineți pe foc până când clătita este pufoasă, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte.
- Serviți clătitele cu fructele gătite anterior și câte 1 linguriță de iaurt cu vanilie.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 2 mere, decojite și tăiate și feliate subțire
- 2 pere, decojite și tăiate în felii subțiri
- 4 curmale tocate
- 1 baton scorțișoară
- 3 portocale din care sucul de la 1 iar restul 2 segmentate
- 4 g iaurt grecesc
- semințele de la 1 păstaie de vanilie
- 140 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 2 ouă mari, separate
- 150 ml lapte degresat
- 175 g ricotta
- 1 lingură ulei vegetal
Clătitele americane de data aceasta cu ricotta, perfecte pentru un mic dejun sățios.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu