Home » Deserturi & băuturi » Pandişpan cu ciocolată
Deserturi & băuturi

Pandişpan cu ciocolată

1.Pentru blat, încălzeşte ciocolata împreună cu 3 linguri cu apă caldă. Amestecă până devine o compoziţie spumoasă. Bate foarte bine untul cu zahărul şi vanilia.
 
2.Încorporează treptat gălbenuşurile şi făina cernută, cacaua şi laptele. La final, încorporează cu mişcări de sus în jos albuşurile bătute spumă.
 
3.Toarnă compoziţia de pandispan în două tăvi de tort cu pereţi detaşabili, unse şi tapetate cu hârtie de copt. Coace blaturile 20-30 de minute. Lasă prajitura de pandispan cu ciocolata să se răcească şi abia apoi scoate blaturile din forme.

Pandispan cu rosii

4.Pentru cremă, topeşte ciocolata într-un vas pus la baie de aburi. Amestecă şi când a devenit cremoasă adaugă laptele vaporat şi zahărul pudră. Amestecă pentru a obţine o cremă fină, aerată şi spumoasă. Acoperă primul blat de pandispan cu un strat de cremă, aşază al doilea blat şi la final, pune crema rămasă. Dă la rece câteva ore.

Negresa de post cu ciocolata neagra

 

credit foto: Photoland/Profimedia

Poza principala

pandispan_cu_ciocolata_mica.jpg

    200 g făină
    5 ouă
    100 g ciocolată
    175 g unt
    175 g zahar muscovado
    1 linguriță cu vanilie
    30 g cacao
    2 linguri cu lapte
Pentru crema de ciocolata
    200 g ciocolată
    200 ml lapte evaporat
    250 g zahăr pudră

Un deliciu de pandispan cu ciocolata, numai bun de gatit pentru sarbatori.
Numar de portii
12
Calorii
360
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.