1. Într-un castron, freaca galbenușurile cu uleiul.
2. Separat, bate albușurile spuma cu zaharul și doua pliculețe cu zahar vanilat. Adauga galbenușurile frecate. Aromatizeaza cu puțina esența de rom, dupa care încorporeaza faina proaspat cernuta.
3. Toana compoziția astfel obșinuta într-o tava unsa și tapetata cu faina. Pune din loc în loc cireșele curațate de sâmburi tavalite prin faina.
4. Lasa acest pandispan la cuptor, la foc moderat, 30 de minute. Presara deasupra nuca macinata și amestecata cu scorțișoara și restul de zahar vanilat. Mai lasa la cuptor 5-10 minute.
400 g cireșe
6 oua
6 linguri cu ulei
1 cana cu zahar
3 pliculeșe cu zahar vanilat
1 cana cu faina
100 g nuca macinata
½ lingurița cu scorțișoara
esența de rom
Pandispan cu portocale
Adaugă comentariu