1. Trage nuca într-o tigaie pentru 2-3 minute, până când încep aromele să se degaje. Mixează într-un blender dovleacul și adaugă, la final, scorțișoara.
2. Într-un vas, amestecă făina cernută cu praful de copt și un praf de sare (pentru a potența aromele).
3. Bate ouăle separat și încorporează-le împreună cu piureul de dovleac în amestecul de făină.
4. Adaugă în compoziție un sfert de nucă și toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă acest pandispan pufos cu dovleac la cuptor, la foc mic, pentru 45-50 de minute.
5. Scoate prăjitura și unge-o cu gemul de prune sau caise, apoi pune deasupra restul de nucă zdrobită. Presează ușor.
6. Taie pandispanul în pătrate după ce prăjitura aromata cu dovleac și nucă s-a răcit bine.
375 g făină
500 g dovleac copt
1 linguriță cu praf de copt
200 g zahăr (sau 2 lingurițe cu stevia)
4 ouă
3 lingurițe cu scorțișoară măcinată
300 g nucă zdrobită
gem de caise/prune
sare
Adaugă comentariu