Home » Deserturi & băuturi » Pandișpan cu dovleac și nucă
Deserturi & băuturi

Pandișpan cu dovleac și nucă

1. Trage nuca într-o tigaie pentru 2-3 minute, până când încep aromele să se degaje. Mixează într-un blender dovleacul și adaugă, la final, scorțișoara.

2. Într-un vas, amestecă făina cernută cu praful de copt și un praf de sare (pentru a potența aromele). 

3. Bate ouăle separat și încorporează-le împreună cu piureul de dovleac în amestecul de făină.

4. Adaugă în compoziție un sfert de nucă și toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă acest pandispan pufos cu dovleac la cuptor, la foc mic, pentru 45-50 de minute.

5. Scoate prăjitura și unge-o cu gemul de prune sau caise, apoi pune deasupra restul de nucă zdrobită. Presează ușor.

6. Taie pandispanul în pătrate după ce prăjitura aromata cu dovleac și nucă s-a răcit bine.

 

Placinta taraneasca cu dovleac

Poza principala

pandispan_mic.jpg

375 g făină

500 g dovleac copt

1 linguriță cu praf de copt

200 g zahăr (sau 2 lingurițe cu stevia)

4 ouă

3 lingurițe cu scorțișoară măcinată

300 g nucă zdrobită

gem de caise/prune

sare

 

Cremă de dovleac

Alungă monotonia unei zile de toamnă cu o porție aromată de pandișpan cu dovleac și nucă.
Numar de portii
10
Calorii
280
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE