1. Bate albușurile spumă cu un praf de sare. Presară zahărul și bate până când spuma s-a întărit.
2. Freacă gălbenușurile și adaugă treptat uleiul până ce obţii o maioneză omogenă. Încorporeaz-o în albușurile bătute.
3. Amestecă energic. Cerne făina și încorporeaz-o în compoziţie cu mișcări de sus în jos pentru a nu se pierde aerul din spumă.
4. Unge cu ulei o tavă de copt și pudreaz-o cu făină. Răstoarnă compoziţia, uniformizează și adaugă, una câte una, prunele curăţate de sâmburi, tăiate și date prin făină
5. Dă la cuptorul încins pentru 30 de minute. Când e gata, presară zahăr pudră deasupra.
credit foto: © saschanti – Fotolia.com
Poza principala
Galerie foto
6 ouă
6 linguri cu ulei
6 linguri cu zahăr
1 cană făină
4 pliculețe cu zahăr vanilat
10-12 prune coapte
sare
Indiferent de anotimpul în care o prepari, rețeta de pandișpan cu prune este la fel de delicioasă și gustoasă.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu