1.Spală și toacă mărunt ceapa. Călește ceapa în unt. Adaugă muștarul și vinul. Fierbe 2 minute.
2.Încorporează amidonul în smântână și adaugă peste sosul de vin. Fierbe scurt. La final, potrivește de sare și adaugă zeama de lămâie.
3.Spală file-urile și lasă-le pe un șervet absorbant. Dă-le prin sare, piper și chimen și făină.
4.Taie dovleceii bucăți de 5 cm. Taie-i în sferturi și îndepărtează semințele cu o lingură, pentru a crea mici bărcuțe. Sărează ușor.
5.Prăjește peștele și dovleceii în ulei încins pe ambele părți până se auresc. Așază pe farfurii și adaugă sosul. Servește cu cartofi fierți și salată de roșii cu rucola.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Știai? Pangasius este un pește versatil și ușor de gătit. În câteva minute, ai gata un file fiert sau fript, la care asezonezi câteva legume și masa-i gata cât ai zice..pește!
4 fileuri de pangasius (800 g)
3 cepe
2 linguri cu unt
2 linguri cu muștar Dijon
150 ml vin alb
300 ml smântână (12%)
1 lingură cu amidon
2 linguri cu zeamă de lămâie
1 linguriță cu chimen
2 linguri cu făină
2 dovlecei mici
3 linguri cu ulei de măsline
piper negru
sare
Adaugă comentariu