1. Pentru panna cotta: Puneti foitele de gelatina intr-un bol si acoperiti-le cu apa rece. Lasati gelatina sa „infloreasca” timp de 5 minute.
2. Turnati frisca/smantana dulce intr-o craticioara si adaugati zaharul si apa de trandafiri. Puneti totul la foc mic si amestecati pana ce zaharul se dizolva. Dati focul mai tare si aduceti frisca/smantana la fierbere, apoi luati de pe foc.
3. Scoateti gelatina din apa, scurgeti-o si adaugati-o peste compozitia de frisca/smanatana dulce (calda), amestecand pana se dizolva.
4. Turnati crema in cestile de cafea si lasati sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, puneti cestile la frigider si lasati acolo pentru cel putin 4 ore sau pana cand crema s-a solidificat.
5. Pentru coacaze: Turnati zeama de lamaie intr-o tigaie, adaugati coaja si zaharul. Puneti si coacazele. Dati totul la foc mediu si amestecati pana se dizolva zaharul. Aduceti totul la punctul de fierbere si lasati pana cand coacazele incep sa se inmoaie, fara sa se rupa. Luati de pe foc, puneti totul intr-un castron si lasati sa se raceasca. Dati apoi la frigider.
6. Scoateti cestile de crema din frigider si rasturnati-le pe cate o farfurie. Daca nu ies din prima, puneti putin baza cestilor in putina apa fierbinte. Turnati apoi coacazele negre, decorati cu frunze de menta si serviti.
Pentru panna cotta:
4 foite gelatina
568 ml frisca lichida/smantana dulce
175 g zahar
2-3 linguri apa de trandafiri
Pentru coacaze:
coaja si zeama de la o lamaie
4 linguri zahar
250 g coacaze negre
frunze de menta
In plus:
6-7 cesti de cafea
Adaugă comentariu