- Înmuiați gelatina în apă rece iar după ce aceatsa este complet hidratată, aproximativ 10 minute, topiți pe bain marie având grijă să nu fiarbă.
- Crestați păstaia de vanilie pe lungime și extrageți semințele.
- Tocați busuiocul, dați citricele pe răzătoare și stoarceți sucul de lămâie.
- Într-un vas amestecați frișca lichidă, 120 g din cantitatea de zahăr, semințele de vanilie și coaja citricelor.
- Fierbeți acest amestec la foc mic pentru 5 minute.
- Îndepărtați de pe sursa de foc și adăugați busuiocul .
- Lăsați să se răcească timp de 30 de minute.
- Tocați căpșunele și puneți-le pe foc împreună cu restul cantității de zahăr.
- Îndepărtați de pe sursa de foc, adăugați sucul de lămâie, treceți compoziți prin blender și strecurați printr-o sită mare.
- Strecurați crema care deja s-a răcit și adăugați gelatina dizolvată și sosul de căpșune.
- Transferați compoziția obținută în forme de ceramică.
- Lăsați-le la frigider pe timpul nopții.
- Pentru a scoate panna cotta din forme, scufundați-le câteva secunde în apă fierbinte.
- Serviți cu căpșune feliate și busuioc proaspăt.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 600 ml frișcă lichidă
- 200 g zahăr
- 250 g capșune
- 1 portocală
- 1 lămâie
- 1 plic gelatină
- 1 legătură busuioc
- 1 păstaie vanilie
- câteva căpșuni pentru decor
Un desert așa cum nu ți-ai fi imaginat că se poate, o combinație unică între aroma căpșunelor și cea a busuiocului.
Numar de portii
4-5
Facebook Comments
Adaugă comentariu