Panna Cotta cu capsune si busuioc

  1. Înmuiați gelatina în apă rece iar după ce aceatsa este complet hidratată, aproximativ 10 minute, topiți pe bain marie având grijă să nu fiarbă.
  2. Crestați păstaia de vanilie pe lungime și extrageți semințele.
  3. Tocați busuiocul, dați citricele pe răzătoare și stoarceți sucul de lămâie.
  4. Într-un vas amestecați frișca lichidă, 120 g din cantitatea de zahăr, semințele de vanilie și coaja citricelor. 
  5. Fierbeți acest amestec la foc mic pentru 5 minute.
  6. Îndepărtați de pe sursa de foc și adăugați busuiocul .
  7. Lăsați să se răcească timp de 30 de minute.
  8. Tocați căpșunele și puneți-le pe foc împreună cu restul cantității de zahăr.
  9. Îndepărtați de pe sursa de foc, adăugați sucul de lămâie, treceți compoziți prin blender și strecurați printr-o sită mare.
  10. Strecurați crema care deja s-a răcit și adăugați gelatina dizolvată și sosul de căpșune.
  11. Transferați compoziția obținută în forme de ceramică.
  12. Lăsați-le la frigider pe timpul nopții.
  13. Pentru a scoate panna cotta din forme, scufundați-le câteva secunde în apă fierbinte.
  14. Serviți cu căpșune feliate și busuioc proaspăt. 

  Credit Foto: Thinkstock/ getty images

Poza principala

panna_cotta_cu_capsune_si_busuioc.jpg

  • 600 ml frișcă lichidă
  • 200 g zahăr
  • 250 g capșune
  • 1 portocală
  • 1 lămâie
  • 1 plic gelatină
  • 1 legătură busuioc
  • 1 păstaie vanilie
  • câteva căpșuni pentru decor
Un desert așa cum nu ți-ai fi imaginat că se poate, o combinație unică între aroma căpșunelor și cea a busuiocului.
Numar de portii
4-5
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE