Deserturi & băuturi

Panna Cotta cu lapte de cocos si sos de capșune

Turnați laptele de cocos și laptele integral într-o cratiță, apoi adăugați zahărul. 

Taiați păstaia de vanilie pe lung pentru a extrage semințele, apoi adaugați-le in vas impreuna cu batonul gol.

După ce se atinge punctul de fierbere, îndepărtați vasul de pe foc si lasați la infuzat timp de 5 minute.

Turnați 200 ml din compoziție într-un bol mai mic. Adăugați gelatina in compoziție si amestecați până la dizolvare. 

Turnați inapoi peste laptele de cocos rămas, eliminând păstaia de vanilie. 

Repartizati in recipiente o cantitate de aproximativ 200 ml si lasați la rece pentru minim 2 ore. 

Sosul: Turnați într-o cratiță capșunele și zahărul împreună cu sucul si coaja de lămâie. Lăsați la foc mic pentru 10-15 minute, amestecând din când in când. La final, adăugați amidonul dizolvat in 4 linguri de apă si stingeți focul. Lăsați compoziția să se răcească puțin, apoi se toarnă in blender. Sosul se păstreză la frigider. 

Scoateți ceștile din frigider si răsturnați-le pe câte o farfurie. Dacă nu ies din prima, puteți pune baza ceștilor in puțină apă fierbinte. Sosul se adaugă in momentul servirii.

Credit Foto: Fotolia/ cook_inspire 

Poza principala

panna_cotta_lapte_de_cocos_capsune.jpg

2 cutii X 400  ml lapte de cocos

400 ml lapte integral

100 g zahăr 

1 baton de vanilie

25 g gelatină 

Sos:

500 g capșune

Sucul si coaja de la 1 lămâie 

100 g zahăr 

2 linguri amidon 

Un desert irezistibil, aromat si elegant cu care vă puteți răsfăța cei mai pretențioși musafiri.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE