Turnați laptele de cocos și laptele integral într-o cratiță, apoi adăugați zahărul.
Taiați păstaia de vanilie pe lung pentru a extrage semințele, apoi adaugați-le in vas impreuna cu batonul gol.
După ce se atinge punctul de fierbere, îndepărtați vasul de pe foc si lasați la infuzat timp de 5 minute.
Turnați 200 ml din compoziție într-un bol mai mic. Adăugați gelatina in compoziție si amestecați până la dizolvare.
Turnați inapoi peste laptele de cocos rămas, eliminând păstaia de vanilie.
Repartizati in recipiente o cantitate de aproximativ 200 ml si lasați la rece pentru minim 2 ore.
Sosul: Turnați într-o cratiță capșunele și zahărul împreună cu sucul si coaja de lămâie. Lăsați la foc mic pentru 10-15 minute, amestecând din când in când. La final, adăugați amidonul dizolvat in 4 linguri de apă si stingeți focul. Lăsați compoziția să se răcească puțin, apoi se toarnă in blender. Sosul se păstreză la frigider.
Scoateți ceștile din frigider si răsturnați-le pe câte o farfurie. Dacă nu ies din prima, puteți pune baza ceștilor in puțină apă fierbinte. Sosul se adaugă in momentul servirii.
Credit Foto: Fotolia/ cook_inspire
2 cutii X 400 ml lapte de cocos
400 ml lapte integral
100 g zahăr
1 baton de vanilie
25 g gelatină
Sos:
500 g capșune
Sucul si coaja de la 1 lămâie
100 g zahăr
2 linguri amidon
Adaugă comentariu