1. Pentru panna cotta: Turnati apa intr-un bol mai mare. Puneti gelatina si lasati sa se stabilizeze.
2. Incalziti usor laptele si zaharul, amestecand pana ce acesta din urma se dizolva.
3. Adaugati putin din amestecul de lapte peste gelatina si amestecati pana ce gelatina se topeste. Turnati inca putin din amestecul de lapte si amestecati. La final, turnati gelatina peste restul de amestec de lapte. Amestecati.
4. Puneti iaurtul si semintele de vanilie si amestecati. Turnati in pahare.
5. Dati la frigider peste noapte.
6. Pentru sos: Taiati nectarinele feliute si puneti-le intr-un blender. Adaugati zeama de lamaie si zaharul, apoi mixati pana ce obtineti un piure fin.
7. Puneti cate putin din piureul de nectarine in fiecare pahar de panna cotta, apoi serviti.
Pentru panna cotta:
45 ml apa
20 ml gelatina
625 ml lapte
125 g zahar brun
375 ml iaurt
3 g seminte de vanilie
Pentru sos:
250 g nectarine
15 ml zeama de lamaie
30-60 g zahar brun
Adaugă comentariu