1. Puneti gelatina la inmuiat in 1/4 din laptele rece si amestecati pana se inmoaie. Lasati-o 5 minute.
2. Intre timp, spalati apoi decojiti portocalele si grapefruitul. Nu aruncati cojile! Decojiti de pielita feliutele individuale de portocale si grapefruit, apoi puneti-le la rece, acoperite.
3. Incalziti frisca/smanatana, zaharul tos si 2-3 coji de portocale, amestecand din cand in cand, pana ce zaharul se dizolva. Luati de pe foc si adaugati compozitia de gelatina, amestecand pana aceasta se dizolva. Puneti apoi esenta de vanilie si laptele ramas. Scoateti cojile de portocale si aruncati-le.
4. Puneti compozitia in 6 cupe de desert. Acoperiti si lasati la rece timp de 8 ore.
5. Rulati feliutele de fructe in zaharul turbinado si adaugati-le peste panna cotta, alternativ. Decorati cu frunze de menta.
1 plic de gelatina (10 gr)
1 cana de lapte rece
3 portocale mai mici
3 grapefruituri roz mai mici
1/4 cana de zahar tos
1/2 lingura de esenta de vanilie
1 3/4 cana de frisca lichida/smantana dulce
3/4 cana de zahar turbinado
frunze de menta pentru decor
Adaugă comentariu