1. Înmoaie foile de gelatină în apă rece pentru 5 minute. Într-o cratiță, pune pe foc smântâna, zahărul și batonul de vanilie tăiat pe lungime. Adu la punctul de fierbere și dă deoparte pentru 30 de minute, acoperit, să se infuzeze.
2. Într-un castronel, amestecă laptele cu siropul de ciocolată și cacaua. Scoate batonul de vanilie și lasă doar semințele curățate. Adu din nou la temperatura de fierbere și toarnă ușor peste amestecul de lapte, cacao și sirop.
3. Scurge gelatina de apă și încorporeaz-o în amestecul obținut până acum. Când s-a omogenizat, dă la frigider până compoziția s-a îngroșat un pic. Adaugă mascarpone și mai amestecă ușor, apoi toarnă în cupele pregătite. Dă din nou la rece câteva ore.
4. În momentul servirii pune deasupra felii de banane și pudrează panna cotta de ciocolata cu putina cacao sau, după gust, ciocolată rasă fin.
Panna cotta cu ciocolata se servete rece.
400 ml smântână dulce
100 g mascarpone
90 g zahăr fin
30 g cacao
4 foi de gelatină
1 baton de vanilie
50 ml lapte
50 ml sirop de ciocolată
1-2 banane
Adaugă comentariu