Home » Panna cotta de ciocolată

Panna cotta de ciocolată

1. Înmoaie foile de gelatină în apă rece pentru 5 minute. Într-o cratiță, pune pe foc smântâna, zahărul și batonul de vanilie tăiat pe lungime. Adu la punctul de fierbere și dă deoparte pentru 30 de minute, acoperit, să se infuzeze.

2. Într-un castronel, amestecă laptele cu siropul de ciocolată și cacaua. Scoate batonul de vanilie și lasă doar semințele curățate. Adu din nou la temperatura de fierbere și toarnă ușor peste amestecul de lapte, cacao și sirop. 

3. Scurge gelatina de apă și încorporeaz-o în amestecul obținut până acum. Când s-a omogenizat, dă la frigider până compoziția s-a îngroșat un pic. Adaugă mascarpone și mai amestecă ușor, apoi toarnă în cupele pregătite. Dă din nou la rece câteva ore.

4. În momentul servirii pune deasupra felii de banane și pudrează panna cotta de ciocolata cu putina cacao sau, după gust, ciocolată rasă fin.

Panna cotta cu ciocolata se servete rece.

 

Cremă de ricotta cu cireşe şi miere

Poza principala

panna_cotta_mica.jpg

400 ml smântână dulce

100 g mascarpone

90 g zahăr fin

30 g cacao

 

Inghetata de ciocolata pe bat

4 foi de gelatină

1 baton de vanilie

50 ml lapte

50 ml sirop de ciocolată

1-2 banane

Un desert uimitor de fin cu ciocolata, acest panna-cotta este dulce și răcoros în același timp.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments