Deserturi & băuturi

Papanasi cu gris

Text
Papanasi cu gris
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
papanasi_cu_gris_mg_0487_.jpg

Ingrediente

300 g brânză dulce dietetică
2 ouă
3 linguri griș
1 lingură făină
coaja rasă de la 1 lămâie
8 linguri pesmet alb
2 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilinat
1 lingură fulgi nucă de cocos
sare
făină pentru lucrat compoziția.

Mod de preparare

Bați ouăle cu un praf de sare, apoi le amesteci cu brânza dulce, coaja rasă de lămâie, grișul și făina. Din compoziția rezultată faci papanași, pe care îi treci prin făină. Într-o cratiță fierbi apă cu puțină sare, iar când dă în clocot, micșorezi flacăra și pui papanașii. Îi fierbi timp de aproximativ 10 minute, apoi îi scoți cu o spumieră și îi așezi într-o formă termorezistentă.
Într-o tigaie separată, rumenești la foc mic pesmetul, până devine auriu. Stingi focul, lași pesmetul să se răcească, apoi îl amesteci cu zahărul, nuca de cocos și zahărul vanilinat. Treci papanașii prin acest amestec, rostogolindu-i astfel încât stratul de pesmet să fie uniform pe ambele părți.
Sfat: Dacă regimul îți permite, poți să adaugi peste papanași puțină smântână degresată.

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE