Aperitive, salate, sosuri

Papanasi cu morcovi si branza

Text
Papanasi cu morcovi si branza
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
papanasi_fierti_mg_1919_.jpg

Ingrediente

200 g brânză dulce
20 g unt
4 linguri făină
100 g morcovi
1 lingură griș
2 ouă
2 linguri zahăr
sare
făină pentru lucrat compoziția.

Mod de preparare

Cureți, speli și fierbi morcovii, apoi îi scurgi și îi pasezi. Amesteci piureul de morcovi cu grișul și untul și le pui să fiarbă la foc mic, timp de câteva minute, amestecând cu o lingură de lemn.
Pasezi brânza dulce printr-o sită fină. După ce piureul de morcovi cu griș s-a răcit, încorporezi treptat făina, zahărul, ouăle bătute, un vârf de cuțit de sare și brânza dulce. Din această compoziție modelezi cu mâna papanași, pe care îi dai prin făină și îi pui la fiert în apă clocotită cu sare, având grijă să reduci intensitatea focului la mic. Când se ridică la suprafață, îi scoți cu o spumieră.
Sfat: Servește papanașii calzi, cu smântână sau frișcă lichidă deasupra.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE