1. Pune stafidele într-un castronel și toarnă deasupra rom/coniac. Acoperă și lasă deoparte.
2. Amestecă brânza cu ouăle bătute, făina, bicarbonatul, zahărul și un praf de sare.
3. Formează mingiuțe de aluat în podul palmei (dacă este prea moale, mai adaugă puțină făină).
4. Aplatizează bilele și străpunge-le cu degetul în centru, formând inelușe. Trece-le prin făină și prăjește-le în ulei înfierbântat. Scoate papanasii prajiti pe un șervet de hârtie.
Clătite americane cu ciocolată, miere și banane
5. Servește papanașii fierbinți, stropiți cu miere, cu smântână deasupra și stafidele înmuiate și bine scurse.
500 g brânză de vaci bine scursă
2 ouă
200 g făină
¼ linguriță cu bicarbonat
3 linguri cu zahăr
sare
ulei
Pentru servit:
smântână
miere
stafide
rom/coniac
Adaugă comentariu