Aperitive, salate, sosuri

Papara

Text
Papara
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
papara_mg_0078_.jpg

Ingrediente

250 g franzelă
300 ml lapte
3-4 ouă
200 g telemea sau brânză de burduf
100 g unt
250 g smântână

Mod de preparare

Folosești pâine mai veche de o zi, care, fiind mai uscată, poate fi tăiată și înmuiată mai ușor. Tai franzela în felii de 1 cm grosime și le pui într-un vas larg. Dai telemeaua pe răzătoarea mare sau o tai în felii subțiri.
Bați ouăle cu laptele și le torni peste feliile de pâine. După ce franzela a absorbit lichidul, așezi feliile într-un vas termorezistent, intercalându-le cu smântână, felioare de brânză și de unt. Stratul de deasupra trebuie să fie brânză, unt și smântână.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 20-25 de minute. Când preparatul s-a rumenit, scoți vasul din cuptor și lași papara să se răcească pentru 10 minute, apoi o porționezi și o consumi caldă.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE