1. Bate fripturile bine, taie ciupercile, spălate şi curăţate, felii. Curăţă şi toacă ceapa mărunt.
2. Încinge două linguri cu ulei într-o tigaie mai mare şi înăbuşe, la foc mic, ciupercile, ceapa şi seminţele de pin. Timp de 10 minute, amestecând des. Sărează şi piperează după gust.
3. Întinde fripturile pe un fund de lemn şi pune compoziţie de ciuperci. Rulează ca pe sarmale şi fixează cu scobitori sau leagă-le cu aţă alimentară.
4. Curăţă morcovii, cartofii şi arpagicul şi lasă-le în apă clocotită cu sare timp de zece minute. Timp în care încălzeşti cuptorul.
5. Separat, încinge restul de ulei şi prăjeşte papiotele de viţel, pe toate părţile, 1-2 minute. Sărează-le şi piperează-le după gust.
6. Pune acum papiotele într-o tavă ceramică, aranjează de jur împrejur morcovii tăiaţi rondele, cartofii şi arpagicul, toarnă vinul şi dă la cuptor.
7. Lasă 30 de minute, stropind regulat papiotele cu sosul din tavă. Când sunt gata, scoate şi presară pătrunjel tăiat fin. Serveşte imediat.
credit foto: Photoland/Profimedia
Sfat. Nu se poate fără un pahar cu vin alb. Un traminer ar fi foarte, foarte nimerit.
Saltimboca
6 fripturi de viţel
500 g ciuperci champignon
2 cepe
2 linguri cu seminţe de pin
4 linguri cu ulei de măsline
100 ml vin alb
3 fire de pătrunjel
500 g morcovi noi
500 g cartofi noi (din cei mici)
150 g arpagic
sare
piper
Adaugă comentariu