Incingeti intr-o cratita uleiul de masline si puneti pulpele de iepure taiate in bucati mari. Prajiti-le pe toate partile pana se rumenesc, cam 2-3 minute pe fiecare parte.
Apoi asezati-le pe un platou cald si puneti in tigaie usturoiul, cepele si morcovul, toate tocate marunt. Prajiti carnea de iepure la foc mare 2-3 minute, apoi adaugati kaiserul si continuati sa le prajiti la foc mic, pana se patrund. Adaugati apoi ienibaharul, cimbru, feniculul, rozmarinul si bucatile de iepure.
Turnati vinul si pasta de tomate, asezonati cu sare si piper si lasati sa clocoteasca pana ce scade lichidul aproape de jumatate. Turnati supa si mustarul si lasati la foc mic, 30 minute, pana ce carnea de iepure se fragezeste. Scoateti apoi bucatile de iepure si dezosati-le. Dupa care le puneti din nou in sos.
Cand e aproape gata de servire puneti pe foc o oala cu apa sarata si fierbeti pappardellele/tagliatellele usor al dente.
Cand sunt gata le scurgeti si le adaugati in sos, asigurandu-va ca sunt acoperite bine de sos. lasati cateva minute dupa care serviti pappardelle cu ragu de iepure cu putin patrunjel tocat.
Pofta buna!
Descopera si alte retete by Alice Albinutza:
3 linguri ulei de masline
pulpe de la un iepure de casa
2 catei de usturoi
1 morcov
75 gr kaiser
1 lingurita ienibahar sfaramat usor
1 lingurita rozmarin
1 lingurita cimbru
1/2 lingurita pudra fenicul – CUMPARA PUDRA DE FENICUL DE AICI
250 ml vin rosu
2-3 linguri pasta tomate
300 ml zeama de pui
1 lingura mustar
sare si piper
300 gr pappardelle sau tagliatelle proaspete
Adaugă comentariu