1. Preparati caramelul: puneti untul si zaharul (ambele tipuri) intr-o tigaie de teflon, la foc mic, amestecand pana cand untul se topeste si zaharul se dizolva. Adaugati laptele condensat si aduceti usor la fierbere, amestecand continuu, pana cand obtineti un caramel auriu. Puneti apoi cu grija, amestecand, jumatate din cantitatea de lapte obisnuit si lasati sa se raceasca de tot.
2. Bateti frisca impreuna cu laptele ramas pana se intareste. Adaugati crema de caramel, turnati in cupe micute si tineti la congelator peste noapte.
3. Pentru a servi, intoarceti cupele pe un platou. Decorati cu ciocolata rasa si adaugati sirop de ciocolata si caise confiate.
100 g unt
50 g zahar pudra
50 5 zahar brun
200 g lapte condensat
150 ml lapte
280 ml frisca lichida
Pentru servit
ciocolata rasa
sirop de ciocolata
caise confiate
Adaugă comentariu