1.Dă morcovul pe răzătoarea mică. Procedează la fel cu ceapa. Amestecă totul cu carnea tocată, usturoiul pisat mărunt, pesmetul, cimbrul, oul și un praf de sare și piper.
2.Din această pastă, modelează pârjoale și trece-le prin făină. Într-o tigaie, încinge mai mult ulei și prăjește-le pe ambele părţi, până ce se rumenesc, apoi scoate-le pe un șervet de hârtie.
3.Servește-le cu salată verde și roșii.
credit foto: © 1506965 – Fotolia.com
Secret. Pentru un gust mai fin, adaugă in compoziţie o lingură cu smantană.
Trucuri pentru tocături
Tocătura pentru sarmale, ardei, dovlecei, gulii, ceapă, vinete sau roșii se amestecă cu ceapa și orezul călite și răcite, bulion, sare și boia, în timp ce la chiftele și pârjoale carnea se amestecă cu legumele tocate crude și, desigur, cu mirodenii și ou.
La lasagna sau paste bolognese, carnea tocată se călește alături de ceapă, pentru a prinde gust de călit și a se rumeni.
Există un fel de chebap din carne tocată și friptă pe beţe de frigăruie.
Carnea tocată amestecată cu cașcaval sau ou se poate folosi pentru umplerea ruladelor sau a puiului.
500 g carne tocată de vită
1 morcov
1 ceapă
2 căţei de usturoi
1 lingură cu pesmet
1 linguriţă cu cimbru
1 ou
făină
piper
ulei
sare
Rețetă tradițională: Pârjoale moldovenești
Adaugă comentariu