Home » Mâncăruri » Pârjoale umplute
Mâncăruri

Pârjoale umplute

1. Fierbe cartofii în apă cu sare, apoi pregătește un piure din ei adăugând sare și piper după gust și oul bătut. Treptat, încorporează făina și frământă până obții un aluat care nu se mai lipește de mâini. Lasă deoparte să se răcorească.

2. Într-o tigaie unsă cu puțin ulei rumenște ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adaugă carnea, sare și piper și rumenește totul împreună.

3. Unge-ți palmele cu puțin ulei. Ia cu lingura din piureul de cartofi și aplatizează-l ușor în palmă. Pune pe mijloc o lingură cu umplutura de carne și formează pârjoalele. 

4. Când ai terminat de modelat pârjoalele umplute, tăvălește-le prin făină sau pesmet fin și rumește-le în ulei încins.

5. Scoate pârjoalele pe un șervet de hârtie și apoi servește-le presarate cu verdeata sau alături de salată de sezon.

credit foto: © Sea Wave – Fotolia.com

Rețetă tradițională: Pârjoale moldovenești

Poza principala

parjoale_umplute_fotolia_61244266_subscription_xl.jpgc_sea_wave_-_fotolia.com_mica.jpg

500 g carne de porc (sau amestec)

5-7 cartofi

1 ceapă

3 căței de usturoi

1 ou

200-300 g făină

sare

piper

ulei pentru prăjit

verdeata

 

Pârjoale de vită

Se mai numesc și zrazy și sunt pârjoale vedetă în țări ca Polonia, Lituania sau Ukraina.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE